1 celá ryba (velký pstruh, menší candát)
3 lžíce drobně krájeného libového vepřového masa, promíchat s ½ lžičkou cukru
6 plátků šunky, nakrájet na proužky
3 lžíce drobně krájené jarní cibulky
6 lžic červeného dezertního vína
5 černých hub, namočit, nakrájet na proužky
6 bambusových výhonků
2 lžičky plátků zázvoru
½ lžičky soli
slunečnicový olej
Rybu očistit, na každé straně do ní udělat tři křížové zářezy.
Rybu položit na teplu odolný podnos (podlouhlý porcelánový talíř), do zářezů nalít dezertní víno, na povrch ryby rozložit vepřové maso, černé houby, jarní cibulku, zázvor, bambusové výhonky, šunku, přelít dvěma lžícemi oleje, nechat 2 hodiny marinovat.
Do velkého kastrolu dát pařák, vodu přivést k varu, na pařák položit podnos s rybou, vařit v páře 15 minut, nebo až jde za pomoci párátka snadno maso od kosti.
Víno: Merlot