500 g vysokého roštěnce, nakrájet na kostičky 2 cm
4 dcl masového vývaru
400 g mrkve, nakrájet na kostičky 2 cm
0,6 dcl tmavé sójové omáčky
0,5 dcl červeného dezertního vína
2 jarní cibulky, nakrájet na tenká kolečka
2 stroužky česneku, rozmačkat
3 plátky čerstvého zázvoru
1 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžíce sádla na smažení
pepř
sůl
V misce smíchat sójovou omáčku, víno, jarní cibulku.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat česnek, zázvor.
Když česnek zavoní, přidat maso, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat sójovou omáčku, míchat 1 minutu, přidat vývar, dusit 1 hodinu.
Přidat mrkev, cukr, dusit ještě 20 minut.
Dochutit pepřem, solí.