Vytisknout

ZÁKLADNÍ NALOŽENÍ MASA


Grilovaná vepřová krkovice je absolutně nejvhodnějším masem ke grilování. Maso je přiměřeně prorostlé tukem, to zaručuje křehkost a nekonečnou chuťovou extázi. Jako víno bychom si mohli dát Neuburgské,  je to však grilované maso, tak raději Merlot. Ale jsme Češi , proto nejspíše zvolíme jedno orosené.

  • citrón
  • máslo
  • šalvěj
  • tymián
  • mletý černý pepř
  • stolní olej

1. Maso nakrájet na plátky 3 cm silné.
2. Pokapat citrónovou šťávou.
3. Vetřít tenkou vrstvu dobře změklého másla.
4. Posypat pepřem, tymiánem, proložit lístky šalvěje.
5. Těsně uložit do kastrolu, zalít olejem, aby maso bylo ponořené, uložit na dva dny do ledničky.
6. Maso vyndat z ledničky na sítko 4 hodiny před grilováním.