Vytisknout

SMAŽENÉ DRŠŤKY PO RAKOVNICKU

  • 1kg předvařených drštěk
  • 1 lžíce sádla
  • 1 mrkev, drobně nakrájet
  • ½ řapíku celere, drobně nakrájet
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • ½ kg rajčat, oloupat, odstranit dužinu, drobně nakrájet
  • 1 feferonka, odstranit semínka, drobně nakrájet
  • 4 zrnka celého pepře
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 dcl bílého vína
  • hovězí vývar
  • 1 lžička šalvěje
  • 4 zrnka pepře
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozpustit sádlo, přidat mrkev, smažit 5 minut.
2. Přidat cibuli, celer, smažit 5 minut, míchat.
2. Přidat dršťky, osmažit, přidat víno, zredukovat.
3. Přidat rajčata, feferonku, šalvěj, celý pepř, osolit, dusit 40 minut, podlévat vývarem.
Na talíři posypat balkánským sýrem.
Víno: Ryzlink vlašský.