- 1kg předvařených drštěk
- 1 lžíce sádla
- 1 mrkev, drobně nakrájet
- ½ řapíku celere, drobně nakrájet
- 1 cibule, drobně nakrájet
- ½ kg rajčat, oloupat, odstranit dužinu, drobně nakrájet
- 1 feferonka, odstranit semínka, drobně nakrájet
- 4 zrnka celého pepře
- 100 g balkánského sýra
- 1 dcl bílého vína
- hovězí vývar
- 1 lžička šalvěje
- 4 zrnka pepře
- pepř
- sůl
1. V kastrolu rozpustit sádlo, přidat mrkev, smažit 5 minut.
2. Přidat cibuli, celer, smažit 5 minut, míchat.
2. Přidat dršťky, osmažit, přidat víno, zredukovat.
3. Přidat rajčata, feferonku, šalvěj, celý pepř, osolit, dusit 40 minut, podlévat vývarem.
Na talíři posypat balkánským sýrem.
Víno: Ryzlink vlašský.