Vytisknout

ŘECKÝ SALÁT S UZENÝM SLEDĚM

  • 250 g uzeného sledě, nakrájet na malé proužky
  • 2 dcl mléka
  • 3 vařené brambory, nakrájet na kostičky
  • 3 vařené červené řepy, nakrájet na kostičky
  • 2 vařené mrkve, nakrájet na kolečka
  • 1 ½ hrnku vařených fazolí

1. Sledě dát do misky, přelít mlékem, nechat 20 minut, občas promíchat, vyndat, nechat  okapat.
2. V míse smíchat, sledě, brambory, řepu, fazole, mrkev.
3. Zalít dresinkem.
Podávat teplé nebo při pokojové teplotě.

Dresink

  • 2 pažitky, drobně nakrájet
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ¼ lžičky pepře
  • 1 menší hrst zelené petržele, drobně nakrájet

Všechno smíchat.
Víno: Sauvignon; Ryzlink vlašský.