600 g hovězího předního, nakrájet na kostky 2,5 cm, osolit, opepřit
masový vývar na podlévání
2 lžíce sádla
1 cibule, drobně nakrájet
2 zelené papriky, nakrájet na proužky
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
200 g cizrny, namočit, uvařit
olej na smažení
mletá paprika
kurkuma
sůl
V kastrole rozehřát sádlo, přidat maso, osmažit ze všech stran.
Přidat mletou papriku, kurkumu, sůl, promíchat.
Najednou přidat cibuli, zelenou papriku, rajčata, podlít vývarem, promíchat, dusit cca 1½ hodiny, občas podlévat.
Když je maso měkké, vmíchat vařenou cizrnu, dochutit pepřem, solí.
Kuskus
200 g kuskusu
dvojnásobné objemové množství horkého ochuceného masového vývaru
1 lžíce másla
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
Kuskus dát do mísy, zalít horkým vývarem, těsně zakrýt alobalem, nechat stát 20 minut.
Vmíchat máslo, zelenou petržel.